Magyar   English   Deutsch
Kedvenceiket
is várjuk
szeretettel!
részletek
Ajándékozzon
szeretteinek
ajándékutalványt!
részletek
Hírlevél feliratkozás

Fakultatív programok

Szállodánk az ajánlott programoktól néhány perces sétára vagy autóútra található!

Szeretnénk, ha a Pécsett töltött időt gazdag programokkal tennék színessé!

Rengeteg látnivaló és érdekesség várja hónapról-hónapra az ide érkezőket.

Pécsi látnivalók, nevezetességek

Zsolnay Negyed

A Zsolnay Kulturális Negyed a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt legnagyobb beruházása volt, mely a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra területének nagy részén épült 2 év alatt. A beruházásnak köszönhetően új életre kelt a porcelánmanufaktúra 5 hektáros területe.

További információk: http://www.zsolnaynegyed.hu

 

Vasarely Múzeum

A Szépművészeti Múzeum Vasarely Múzeuma gyűjteményét Victor Vasarely a '80-as években adományozta a magyar államnak. A saját maga válogatta művek állandó bemutatására az óbudai barokk Zichy kastély egyik szárnyépülete került átalakításra. A múzeum 1987-ben nyitotta meg kapuit, az egyik leggazdagabb Vasarely gyűjtemény Közép-Kelet Európában.

További információk: http://www.vasarely.hu

 

Székesegyház - Pécs

A Pécs óvárosában található pécsi székesegyház (Pécsi Szent Péter és Szent Pál Székesegyház, nevezik vártemplomnak, székesegyháznak, bazilikának is), melyet Szent István király idejében alapítottak, több évszázad stílusjegyeit hordozza magán. Legjelentősebb átalakítása Pollack Mihály nevéhez fűződik. A dóm külseje néhány vonásban klasszicista lett, de zömében a gót stílusjegyek uralkodnak. Az 1882-1891 közti újabb átépítés során nyerte el a mai formáját.

További információk: http://www.pecsiegyhazmegye.hu/content/szekesegyhaz

 

Ókeresztény sírkamrák - Pécs

A pécsi ókeresztény sírkamrák elnevezésű régészeti bemutatóhely Pécs belvárosának északnyugati részén, a pécsi székesegyház környékén található, a 4. századból fennmaradt nekropolisz, ahová a város ókeresztény lakói temetkeztek. A leletegyüttes egyetemes jelentőségénél fogva különleges helyet foglal el Magyarország régészeti emlékei között.

2000. november 30-án az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.

További információk: http://www.pecsorokseg.hu/cella_septichora_latogatokozpont

 

Kodály Központ - Pécs

Pécs egyik legújabb büszkesége. A hangversenyterem Magyarország egyik legjobb akusztikájú és legszebb koncertterme, amely világszínvonalával minden igényt kielégít. Több világsztár is adott már koncertet az exklúzív központban. Minden korosztály számára kínál felejthetetlen élményt.

További információk: http://www.kodalykozpont.hu/

Elitweb: weboldalkészítés, domain regisztráció, tárhelyszolgáltatás